I somras skrev Isac Lundeström på ett rookiekontrakt med NHL-laget Anaheim Ducks. Planen har hela tiden varit att 18-åringen ska spela med Luleå Hockey den här säsongen innan han åker över.

Men nu gör centern succé på NHL-lagets rookiecamp och Luleå Hockey kan förlora sin supertalang.

– Det är jättekul att det går bra för honom, han har varit jätteduktig på försäsongen här också, säger Ulf Engman, sportchef i Luleå Hockey, och forstätter:

– Egoistiskt sätt hoppas vi att han ska spela med oss, men blir det NHL så får vi gratulera honom och önska honom lycka till.

Är ni oroliga att Anaheim väljer att behålla honom?

– Ja, det är klart att man är det. Skulle det bli så är det ett stort problem för oss. Vi kan inte göra något just nu, det är bara vänta och se. Om några dagar vet vi mer.

– Vi har tidigare pratat med Anaheim att det troligen är

bäst att han får en säsong till här i Sverige, men de har all makt att styra det. Gör han succé på campen kan de välja att behålla honom .

Har Anaheim sagt när de kommer med ett besked?

– Nej, camperna är slut runt den 20 september. Han kan också komma tidigare än så, det är helt upp till Anaheim. De kommer inte att anpassa sig efter oss, säger Engman.

Luleå Hockey har tät kontakt med Lundeströms agent och har samtidigt börjat kolla runt på spelarmarknaden.

– Det gör vi alltid, men vi kan inte göra något innan vi vet. Marknaden är inte jättebred just nu, men i samma veva som camperna tar slut blir marknaden bättre i några veckor igen. Det ska inte vara något superproblem att hitta någon, men vi vill ha Isac.

Är ni beredda att slå till?

– Ja, man måste vara beredd även om vi tror och hoppas att han ska spela med oss.