När Luleå Hockey åkte ut mot Brynäs i åttondelsfinalen åkte målvakten Filip Gustavsson till Nordamerika för att avsluta säsongen i Ottawa Senators farmarlag i AHL.

Där har han gjort succé.

-  Filip har anpassat sig riktigt bra. Han har spelat fyra matcher och blivit inbytt i en match. Första matchen var vi lite nervösa eftersom han behövde anpassa sig till den mindre rinken och det snabbare spel som blir när isen är mindre. Men han var väldigt bra. Och vi är väldigt, väldigt nöjda med hans sätt att spela, sa Ottawas målvaktstränare Pierre Groulx nyligen i en exklusiv intervju med Sporten.

Han sa också:

– Vi visste att vi fick en kvalitetsmålvakt. Vi är nöjda, men vi vill vara försiktiga i vår glädje. De här sex matcherna ska förbereda honom för nästa år, då han får en hel säsong hos oss.

Nu får Gustavsson ett kvitto på sin starka säsong. Han har blivit uttagen till Tre Kronors trupp till den tjeckiska turneringen Carlson hockey games.

Han är en av tre debutanter i landslagstruppen. De andra är Djurgårdens back Jesper Pettersson och forward Axel Jonsson Fjällby. Debutanttrion följer dock inte med till Jaroslavl i Ryssland där första matchen i turneringen, mot Ryssland, spelas på torsdag. De åker direkt till Pardubice där hockeylandslaget möter Tjeckien och Finland kommande helg.

Luleå Hockey-centern Isac Lundeström och hans lagkamrat Patrick Cehlin är också med i truppen. De var också med i de senaste landskamperna mot Danmark.