Under lördagen spelar Luleå Hockey säsongens första SHL-match. De möter Brynäs på hemmaplan.

– Alla har väntat på det här. Vi har spelat träningsmatcherna som varit viktiga för att sätta vårt spel. Nu känner vi oss redo, säger Luleås huvudtränare Thomas "Bulan" Berglund.

Han fortsätter:

Artikelbild

| Patrick Cehlin.

– Det känns som att vi har kommit så långt som vi ska komma. Vi känns bekväma i vårt spel. Vi har visat i elfte timme att vi gör mål och att vi är effektiva på chanserna vi får.

Vad blir viktigt för Luleå Hockey den här säsongen?

– Framför allt att vi kommer ihåg vår identitet, att vi ska vara ett hårt jobbande lag. Vi startar där. Sen har vi många kreativa spelare i vårt lag som kan dyrka upp försvar. Men vi ska vinna matcher och det gör man genom vara solida i arbetet utan puck.

Och vad blir extra viktigt mot Brynäs?

– Att vi håller fokus på det vi ska göra. Premiärer är speciella matcher med fulslatt, nya system och mycket förväntningar. Man behöver hålla koll på sina egna känslor och vara redo för det vi verkligen ska göra där ute.

Fyra spelare kommer missa Luleås premiär mot Brynäs. Det handlar om backen Daniel Sondell och forwardstrion Isac Lundeström, Patrick Cehlin och Emil Larsson. Sondell är inte helt återställd efter att ha slagit huvudet i isen under en träningsmatch i Schweiz och Lundeström är på NHL-kubben Anaheims träningsläger.

– Vi räknar bort Emil och Patrick Cehlin. Sondell och Lundeström spelar inte heller. Vi räknar med alla tre förutom Lundeström är tillbaka nästa vecka. Vi får se när Lundeström kommer tillbaka.

Junioren Victor Edström tränade med Luleå under fredagen.

– Han är aktuell för spel mot Brynäs, säger Berglund.