Tre spelare i bortalaget Luleå hade tagits ut i den svenska OS–truppen tidigare under dagen. Det blir att packa trunkarna för avresa till Sydkorea för trion Johanna Fällman, Emma Nordin och Rebecca Stenberg.

I Damkronornas grupp i OS i Pyeongchang spelar även Schweiz. Alplandet kommer med alls sannolikhet att ställa Linköpings målvakt Florence Schelling mellan stolparna, så det fanns gott om chanser att träna för kommande uppgifter för LHF:s svenska OS-trio.

LHC-målisen räknas som en av världens absolut bästa målvakter och hon var riktigt bra i den första perioden, men klev av matchen efter bortalagets 1–0.

Det var dock de finska spelarna som glänste mest i matchen.

Det var storväxta backen Ronja Savolainen som spräckte Schellings målnolla genom ett snyggt skott. LHF/MSSK dominerade kraftfullt de första tjugo minuterna och vann skotten med förkrossande 16–3.

Skottdominansen fortsatte i period två, 16–8 slutade den statistiken i bortalagets favör. Men det var Linköping som gjorde målen. Först genom Denise Altmann och därefter genom Lara Stadler. 2–1 till Linköping var knappast rättvist, men Florence Schellings ersättare Lisa Nordlöf gjorde mängder av otroligt vassa räddningar.

Rättvisa skulle ändå skipas. Med mindre än sju minuter kvar av tredje perioden kom 2–2. Ännu en gång var det en finsk spelare som nätade. Noora Tulus höll sig påpassligt framme efter att finska kompisen Jenni Hiirikoski prickat stolpen.

– Jag väntade på Hiirikoskis skott och tänkte att jag skulle hålla mig framme på returen, säger Norra Tulus.

Visste du att skottet skulle träffa stolpen?

– Självklart. Det var det enda som kunde hända, skrattar hon.

I förlängningen klev Noora Tulus fram och fixade segern och två poäng till LHF/MSSK. Bortalaget fick chansen att spela fyra mot tre och med blott 26 sekunder kvar till straffar kom segermålet genom ett knallhårt direktskott.

– En av mina styrkor är mitt skott, så jag försöker använda det så mycket jag kan.

Norra Tulus har spelat med det finska landslaget Damlejonen under säsongen, men hon har ännu inte fått något besked om det blir OS i Sydkorea i februari.

– Man vet aldrig. Jag hoppas att jag är med så klart. Truppen tas ut den 22:a januari.