Det tog 16 sekunder innan Adam Rönnqvist, som gör sin första säsong med Jämtland Basket, hade sänkt en trepoängare.

Men guarden från Luleå syntes inte speciellt mycket mer än så i den första perioden.

Istället var det BC Luleås forward Robert Gilchrist som dominerade.

Artikelbild

Den atletiske engelsmannen, som mäter 206 centimeter, spelade med fart och energi och var en stor anledning till att Luleå ledde med 24–20 efter första tio.

Flest applåder fick dock Denzel Andersson.

Thomas Massamba slängde bort en boll offensivt och spelet vände snabbt. Andersson jobbade hem och blockade Gustav Hanssons lay up-förösk till publikens jubel.

Lagen följdes åt och publiken kunde knappast klaga på spänningen. Med dryga tre minuter kvar av den andra perioden sänkte gästernas Nicholas Paulos en trepoängare, tränaren Torbjörn Gehrke skrek ut sin glädje och fick se sitt lag dra ifrån till 41–36. Luleå tog time out, men direkt när spelet var igång igen gjorde Paulos två nya poäng. Jämtland stod för ett ryck och plötsligt hade gästerna dragit iväg till en ledning på 13 poäng.

Luleå lyckades minska den en aning till halvtidsvila, 41–51.

Luleå försökte hämta upp Jämtlands försprång, men fick inte riktigt spelet att stämma, vilket gjorde att gästerna ledde med sju poäng inför den sista perioden.

Men så vaknade Luleå till liv på allvar.

Tavarius Shine visade vägen för hemmalaget när han sänkte fyra snabba poäng och gav laget energi. Efter två minuter och 13 sekunder ledde Luleå med 71–70.

Med två och en halv minut kvar var ställningen 78–78. Då klev Corban Collins fram och satte en viktig trepoängare för Luleå. Gästerna tog time out, men det hjälpte inte. Thomas Massamba satte tre nya och Luleå vann till sist med 87–78.

Poängbäst i Luleå blev Corban Collins med 27.

Publiksiffran räknades till 2 088.