I Boden Hockey är det glada miner över JVM-uttagningen. Jacob Olofsson blev en av de fjorton – inte femton – forwards som presenterades när Tomas Montén annonserade JVM-truppen under tisdagen.

När sporten ringer Robert Nordberg, numera tränare i Boden Hockeys A-lag och före detta J18-tränare, hoppas han på att Jacob Olofsson nyper en av platserna till sluttruppen i Vancouver.

Samtidigt minns han hur talangen var i Boden.

– Ja, han var uppe och tränade med oss när vi hade J-18-laget då som till stor del bestod av 98:erna, säger Nordberg och tänker tillbaka.

– Han var redan då en smart kille som släppte pucken bra och rörde sig rätt. Ett riktigt bra spelsinne hade han, det såg jag direkt. Sen var han lite tunnare än dem andra men det var för att han var yngre.

Är du förvånad att han kommit med?

– Alltså talang hade han. Men sen handlar det om hur man förvaltar talangen och det verkar han gjort genom att träna ordentligt.

Nordberg fortsätter att betona Jacob Olofssons karaktär i unga år.

– Han hade ett inre driv för att vilja bli bra. Jag minns att han alltid var på hallen och på träningar där han tittade och var intresserad. Han hade en passion för hockey och det är viktigt.

Är det så du skulle sammanfatta honom från Bodenåren?

– Ja, en kille med passion och spelsinne kan man säga. Det är en bra sammanfattning.

Vad skulle du vilja säga till honom?

– Får så klart önska han lycka till. Det här är roligt både för honom och för Boden att han är uttagen.