Det blir en riktig nostalgitripp i Luleå Energi Arena fredagen den 1 november. Det står klart när BC Luleå kommer att återgå till de klassiska grönvita dräkterna som man hade när klubben hette Plannja Basket mellan åren 1976-2010.

– Det kommer att bli något i hästväg, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson i ett pressmeddelande.

Som grönvita vann Plannja Basket sju SM-guld mellan åren 1997-2007. Efter 2010 bytte laget namn till LF Basket och nu heter man alltså BC Luleå.

– Vi har haft tre otroligt starka varumärken som huvudsponsorer. Plannja AB, LF Norrbotten och på senare år har vi fått in LKAB. Vi är väldigt stolta över att Plannja AB fortfarande är en av våra större samarbetspartners, säger klubbdirektör Lars Mosesson.

I mötet med Djurgården 1 november kommer en gammal Plannja-legendar finnas i motståndarlaget. Charles Barton, starkt förknippad med just Plannja Basket, är numera coach för Djurgården.

– Det är kul att vi kan göra det här mot just Djurgården med Charles Barton som coach. Han har varit med i vår förening under lång, lång tid och var med när vi började bygga upp föreningen till den är i dag. Det kommer att bli något i hästväg, säger Mosesson i pressmeddelandet.

Ann-Katrin Ahlbäck är marknadschef för Plannja AB.

– Grymt! Vi ser fram emot att det blir en match i sann Plannja-anda. Vi ser tillbaka på tiden under Plannja Basket med stor nostalgi. Det är många stora profiler som har spelat i våra färger. Det ska bli superkul”, säger Ann-Katrin Ahlbäck i pressmeddelandet.