För knappt två veckor sedan kom beskedet att Luleå Hockey brutit Daine Todds kontrakt.

General managern Stefan "Skuggan" Nilsson motiverade beslutet så här:

–  I grund och botten är det för att vi söker en annan profil på den positionen. Sen kommer jag inte gå in i detalj vad det innebär, utan vi söker en annan backprofil helt enkelt, sa han den 19 maj.

Artikelbild

"Skuggan" sa också:

– Jag tycker att han stundtals visade att han har mycket hockey i sig, men det fanns också svackor i hans spel. Sen var han borta en hel del, så totalen gör att vi har gjort den här bedömningen att vi vill hitta en annan typ av back.

Todd, som ådrog sig en knäskada under vintern, ger nu sin version av varför han fick lämna Luleå Hockey.

– Det är oturligt att jag fick lämna. Jag trivdes verkligen med människorna och i Luleå som stad, säger Todd och fortsätter:

Artikelbild

| Thomas "Bulan" Berglund

– Den nya huvudtränaren tycker inte att jag som spelare passar in i hans plan. När coachen inte tror på dig som spelare så är det inte bra för någon om jag stannar. Den nya huvudtränaren gjorde tydligt klart att han inte såg mig passa in i hans planer för laget.

Hur ser du på det?

– Det är olyckligt. Men det är så det funkar i ishockeyn. Jag känner mig säker i mitt eget spel och att jag kan bidra på SHL-nivå. Det är hans bild och han är bara en coach.

Vad händer för dig nu?

– Min plan är att hitta ett nytt ställe att spela på. Jag skulle älska att spela i SHL, det är en fantastisk liga att spela i, men jag kommer titta på hela Europa.

Har du några bud på bordet just nu?

– Just nu vill jag inte kommentera nya lag och erbjudanden.