– Albin kommer in och gör en jättebra match. Det var jättekul att se. Visst har det varit tufft för honom att ta sig tillbaka, men jag har hela tiden sagt att det får ta den tid det tar, säger Bodens tränare Robert "Nobbe" Nordberg och fortsätter:

– Han hade några sköna proppar i dag.

Anledningen till att Eklund blev avstäng i fjol var på grund av en ful tackling han delade ut mot Västeråsspelaren Niclas Lehmann. Han stängdes av från all ishockey fram till 31 december 2018.

Artikelbild

Händelsen fick stor spridning i hela Sverige och Eklund fick motta flera hot.

Han överklagade domen och disciplinnämnden sänkte straffet till tio matcher.

– Det där har jag lagt bakom mig. Det påverkar inte mig nu, säger han.

Hur har vägen tillbaka varit?

Artikelbild

– Jag har alltid vetat vad som varit sant i allt som florerat i pressen. Jag har inte tagit någon skada av det som skrivits. Jag har gått vidare.

Du får beröm av din tränare.

– Det är kul. Jag gör mitt bästa. Jag försöker spela mitt spel, gör det bästa av situationerna. Jag får inte så många byten men när jag väl är inne vill man göra något bra.

Vad hoppas du på nu?

– Jag tar var dag för sig och så får vi se hur det går. Man är inte mer än människa och kan vara död i morgon. Lite så tänker jag. Jag ska köra på så länge det går att kombinera hockeyn med mitt jobb.

Boden förde matchen mot Kiruna och tog en viktig seger. Lagets andra vinst på sex matcher.

Hemmalaget fick en perfekt start och ledde med 3–0 redan efter sju minuter efter mål av Christian Pettersson, Viktor Sandberg och Jesper Ylivainio.

Max Pålholm utökade till 4–0 i andra perioden och Petter Sundqvist fixade 5–0 i tredje. Kiruna reducerade med sju minuter kvar genom Herman Åstrand och hade en puck i mål som blev bortdömt.

Men närmare än så kom inte gästerna och Boden fick jubla.

– Det var en skön vinst. Det har varit upp och ner för laget, men det blir bättre och bättre för varje vecka som går. Alla börjar förstå sina roller, säger Eklund.

Även Nordberg var nöjd:

– En mycket skön seger med tanke på hur det har varit för oss den senaste tiden. Vi har fått kämpa för varje mål. Det är riktigt roligt att vi vinner nu och viktigt för gruppen.

Varför har ni haft det så svårt?

– Man tror att man har facit från i fjol, men det här är en helt ny grupp. Vi har tolv stycken som är födda 1997–1998. Det krävs ett helt annat ledarskap. Jag försöker lära mig så snabbt jag kan och det känns som att vi har hittat en modell som passar för den här gruppen.

Vilken modell är det?

– De är yngre och behöver mer support och stöd. Det gäller att stötta ännu mer.