Clemons: "Säker på att vi kan klara det"

När två omgångar återstår spelar Bodens BK för sin överlevnad i division 1. "Övertygelsen för att vi ska klara det här blir starkare för varje match som går", säger Willie Clemons.

Willie Clemons är säker på att Bodens BK har vad som krävs för att klara sig kvar i division 1.

Willie Clemons är säker på att Bodens BK har vad som krävs för att klara sig kvar i division 1.

Foto: Petra Älvstrand

Fotboll2019-10-26 09:00

Bodens BK har efter en extremt tung inledning på division 1 där man förlorade åtta av de nio första matcherna hittat storformen nu på slutet. 

Norrbottningarna slåss för att klara sig kvar och har tagit poäng i fem av de sex senaste matcher. Laget har dessutom två raka segrar, först mot Karlslund med 5–2 och nu senast mot topplaget Karlstad med 4–2.

– Det här är bästa tiden på året att hitta den här formen. Självklart hade vi velat starta säsongen med den form vi har nu men det här visar att vi kan tävla i den här serien och slå topplagen i division 1, säger Willie Clemons.

De två återstående matcherna blir även de måstematcher för BBK, som har tre poäng upp till Gefle på kvalplats. 

– Det är ingenting som vi inte gjort tidigare. Vi var i en tidigare situation förra året där vi var tvungen vinna alla matcher i slutet av för att säkra uppflyttningen. Det är inte frågan om vi kan göra det utan jag är säker på att vi kan klara det.

– Övertygelsen för att vi ska klara det här blir starkare för varje match som går och vi har en bra känsla.

Nästa utmaning blir Rynninge, som ligger på samma poäng som Boden.

– Det är viktigt att vi inleder bra, inte får panik och njuter av matchen. Gör vi det så är jag säker på att vi får med oss det resultat vi vill.

Norrbottens Media sänder Rynninge-Bodens BK på söndag 15.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!