Under onsdagen blev det officiellt att Isac Lundeström tagits ut i den svenska JVM-truppen. Det gjorde Luleå Hockeys talang rejält glad.

– Man har alltid suttit och kollat på JVM när man var yngre. Så det är verkligen stort att komma med i sista truppen, sa Lundeström under onsdagen.

Den 18-årige norrbottningen är tippad att gå i den första rundan i den kommande NHL-draften.

Därför blev han nyligen omskriven på NHL:s hemsida. I artikeln förklarar sajten att de ska porträttera talangerna som kan gå i första rundan. För att ge en rättvis bild av Lundeström har de bland annat pratat med Luleå Hockeys general manager Stefan "Skuggan" Nilsson och tränaren Thomas "Bulan" Berglund.

– Hans skridskoåkning, med förmågan att höja tempot för att slå sin försvarare, gör att han påminner om en ung Henrik Zetterberg. Han är inte lika fysisk som Zetterberg var, men han kommer kunna utveckla den sidan i framtiden eftersom han inte är främmande för att spela fysiskt, säger Berglund till NHL:s hemsida.

Luleå Hockey-tränaren säger också:

– Han har ett fantastiskt driv i sin åkning och en förmåga att växla tempo på isen som få andra spelare har. Han är en spelare som kan spela sitt spel även i ett väldigt högt tempo. Han läser spelet och har ett riktigt bra skott när han väljer att använda det.

Även Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén och Frölundas supertalang Rasmus Dahlin uttalar sig om Lundeström i artikeln på NHL:s hemsida.