Bodensaren Adam Andersson, som bor i Göteborg och tävlar för Pergamon, befinner sig i München för EM i bowling.

Tidigare i veckan avgjordes singelspelet där han slutade på 46:e plats av 187 startande.

Då hade han bekymmer med ansatsen och fick inte igång spelet de tre första serierna – de tre sista var däremot av hög klass och han slutade på snittet 200 poäng.

Under fredagen var det dags för dubbel tillsammans med Mattias Olsson och där upprepade sig historien.

Andersson hade bekymmer inledningsvis och snittade 175 de första tre serierna. Återigen ryckte han upp sig på andra halvan och avslutade med 235, 210 och 221 vilket gav ett totalt snitt på 198,7 poäng.

Själv var han väldigt besviken efteråt.

– Det är frustrerande att få sitt livs chans att representera sitt land och se ut som en nybörjare. Det är väldigt svart just nu, säger Adam Andersson till swebowl.se.

Lagkamraten Olsson var just bakom på 196,5 vilket innebar att duon placerade sig på en niondeplats bland de 31 första lagen som spelade. 62 nationer har kvar att spela innan man vet vad Andersson/Olssons totalplacering blir.

Tremanna och lagtävlingen återstår sedan på mästerskapet.

– Jag ska göra precis allt jag kan för att hitta en bättre lösning inför 3-manna, säger Adam Andersson.

– Vi har en väldigt bra dialog med våra coacher, så jag är säker på att vi kommer hitta den bästa lösningen för fortsättningen. Vi hade det tungt idag, men vi kommer komma in i nästa distans med en jäkla glöd och vara riktigt taggade, säger Mattias Olsson.