Förlust för Sellgrens Carolina

Carolina Hurricanes åkte på förlust mot Nashville Predators och Jesper Sellgren var inne på ett mål bakåt.

Jesper Sellgren.

Ishockey2019-09-26 10:01

Natten mot torsdag möttes Carolina Hurricanes och Nashville Predators i en träningsmatch som slutade 3–0 till Nashville.

I Carolina fick förre Luleåbacken Jesper Sellgren 18 minuter och 22 sekunders speltid, näst minst av de sex backarna i laget. Han var däremot en av backarna som fick mest speltid i powerplay och fick även mycket förtroende i boxplay.

Tränaren Rod Brind'Amour menar dock att special teams inte betyder något just nu för Carolina.

– Jag har varken med våra powerplay-, eller boxplayspelare, så det är slöseri med tid för mig. Jag hade hellre bara låtit det vara, men domaren måste blåsa för utvisningar, sade Brind'Amour till lagets hemsida.

Av de tre insläppta målen var Sellgren inne på isen vid ett tillfälle. Lucas Wallmark var inte ombytt. Trots förlusten var Carolinatränaren rätt nöjd.

– Resultatet spelar ingen roll, men processen gör det. Det såg ut så som vi vill att det ska se ut när vi spelar. Vi gjorde några bra saker. Vi hade några dippar, men det är förväntat med ett så orutinerat lag som vi hade. Överlag tyckte jag det var en riktigt bra prestation.

Dean Kukan spelade 21 minuter och 32 sekunder, mest av alla backar, när Columbus Blue Jackets förlorade med 3–4 mot Buffalo Sabres. Han assisterade till Nathan Gerbes 1–0-mål i första perioden.

Isac Lundeström gick poänglös från Anaheim Ducks 2–0-seger mot Los Angeles Kings. Centern fick spela 15 minuter och 7 sekunder och fick näst mest förtroende i powerplay av samtliga forwards.

I Ottawa Senators vilades såväl målvakterna Anders Nilsson och Filip Gustavsson som backen Christian Jaros i 6–2-segern mot Vancouver Canucks.

Peter Cehlarik spelade inte heller för Boston Bruins som slog New Jersey Devils med 2–0.