Kiruna AIF vann måstematchen mot bottenlaget

Det var antingen eller för Kiruna AIF. Måstematch mot SK Lejon hemma på Lombia och ett vägval i fall det ska bli aktuellt med spel i allettan efter jul.

Kiruna AIF vann måstematchen mot SK Lejon.

Ishockey2019-11-23 20:35

Efter till slut klara 5-2 mot SK Lejon biter sig Kiruna AIF kvar i kampen om den femte platsen som ger en plats i allettan efter jul.

Och det blixtrade till direkt i den första perioden. AIF drabbades av en utvisning som SK Lejon snabbt utnyttjade. Kort därefter kom den så viktiga kvitteringen.

I nästföljande anfall kvitterade nämligen hemmalaget då Cheyne Matheson satte 1-1 och vågskålen slog över.

AIF:s succékedja med Matheson, Kyle Brothers och Jakob Hansson var nämligen tungan på vågen i denna match. Trion låg bakom lagets samtliga fullträffar.

AIF fortsatte med sin positiva trend i den andra och var hela tiden skäret före sin motståndare. I en utvisningsdrabbad period satte hemmalaget både tvåan och trean inför avslutningen.

Där blev vändningen definitiv när lagets poängkung Jakob Hansson gjorde 4-2. Efter det orkade inte SK Lejon komma igen.

– Jag tycker vi gör en stabil insats och vinner rättvist. Lejon är svåra, då åker mycket skridskor, men överlag är jag nöjd. Vi börjar hitta varandra i vår kedja och nu kan vi bara hoppas på att resultaten i de resterande matcherna går vår väg samtidigt som vi fortsätter att ta poäng. Då kan de bli allettan, säger Jakob Hansson efter segermatchen.

I och med vinsten är AIF en poäng bakom stadskompisen Kiruna IF, men har å andra sidan spelat fler matcher.

– Vi har tre matcher kvar innan jul och självklart kommer vi ge allt där för att vinna samtliga, slutar Hansson.