Spår ett och ledning från start till mål var segerreceptet i försöken till Greivins Minne.

– Taktiken var att hitta en rygg att köra i, men det gick inte att undvika ledningen. De andra körde loppet till mig. Jag väntade och fick hålla i mig hela vägen. Hon visade moral. Hoppas att den här formen sitter i en vecka, kommenterade kusken Micael Melander efter Lykkje Ernas seger i V5–1.

Björn Karlsson kunde inte utmana med favoriten Backegubben. Han fick dock revansch omgående när hans Åstas Marcus spårade varenda meter av V5–2, andra försöket till Greivins Minne.

Artikelbild

– Inte det minsta förvånad. Senast kvävde han sig i loppet. Trodde inte att det skulle krävas 1.23 första halvvarvet för att behålla ledningen. De som körde mot mig i loppen idag var dåligt pålästa, kommenterade Karlsson efter segern och en tuff slutstrid mot Risåelden (Christian Månsson).

Trots en seger på en 24-tid var Björn Karlsson inne på att Åstas Marcus skulle få svårt att hålla undan tjugo meter för Backegubben i finalen kommande torsdag. Då väntar förutom final i Greivins Minne även Mäster Gustafs Pokal i en V64-omgång.

Solängettränaren Susane H Osterling körde skrällen Rote Jon som bjöd Tangen Haap strid fram till sista steget i V5-avslutningen. Susanne H körde även omgångens mest imponerande vinnare, Carisma Mearas i V5–3.

– Otrolig stolpe ut med den här hästen tidigare. Hon var mycket lovande som 3-åring, men en halsinfektion satte sig på lungorna. Det tog ett par månader innan hon kom tillbaka. Har försökt bygga upp henne mentalt och i dag stämde allt i loppet, kommenterade Susanne H Osterling.

Artikelbild

| Björn Karlsson hade en fin kväll i Boden med två segrar och en andraplats. Elithästen Tangen Haap vann V5-5 efter en stenhård slutstrid mot skrällen Rote Jon

Don Draper var ende hemmahäst som höll för trycket i V5-spelet. Sandra Eriksson styrde till spets och sedan blev det fjärde segern av de senaste fem möjliga. För andra gången i följd höll ekipaget undan i en hård slutstrid mot Lennox Laday. Toppkusken Sandra Eriksson avslutade kvällen med seger för Luleåägde 6-oddsaren Höwings Undercover.