KHL-presidenten Dmitrij Tjernysjenko har hotat att stoppa ligans spelare från OS om Ryssland inte får delta.

Nu är IOK:s besked ett faktum – vilket innebär att flera svenska spelare samt hela det ryska landslaget kan missa mästerskapet.

Men enligt Salavat Julajevs general manager Leonid Vaisfeld kommer de inte stoppa Linus Omark eller sina andra OS-aktuella utländska spelare.

– Ja, vi kommer släppa Omark, säger Vaisfeld till Sporten

Varför?

– Det är inte så ofta en spelare får chansen att spela hockey under ett olympiskt spel.

Omark själv var aldrig orolig.

– Som jag alltid sagt: Han är en bra chef. Jag var aldrig orolig, säger Omark till Sporten.

Har det varit ett problem?

– Nej. Han vet att nog att vi spelare uppskattar en sådan gest. Alla vi utlänningar är glada över att han är en sådan bra chef.

KHL har pratat om att starta slutspelet tidigare för att fylla igen luckan i spelprogrammet, men Vaisfeld är kritisk till det.

– Jag tror inte att det kommer att bli några förändringar i KHL-kalendern. Hur kan vi spela playoffs utan de ledande spelarna? Då kommer hela säsongen att gå ner i avloppet, säger Vaisfeld.

Under onsdagen skrev Svenska ishockeyförbundet följande på sin hemsida:

"Vi inväntar ytterligare information från Ryssland och det ryska förbundet angående Rysslands deltagande under OS. Hur det beskedet än ser ut så förväntar vi oss att de svenska spelarna som spelar i KHL tillåts delta i OS eftersom KHL som liga verkar under det ryska förbundet och därmed lever efter IIHF:s regler."