I den sista träningsmatchen innan seriepremiären nästa vecka kom BC Luleås första vinst.

Tränaren Peter Öqvist fick klara sig utan nyckelspelarna Thomas Massamba och Denzel Andersson som med landslaget inför EM-kvalet.

Det betydde att andra fick kliva fram.

Stjärnvärvningen Corban Collins visade varför han värvats och imponerade framför allt med sin fart.

I halvtid var han uppe på elva poäng och Luleå ledde med trygga 52–38.

Men i början av den tredje perioden kom Umeå in i matchen och minskade Luleås försprång till sex poäng. Hemmalaget slarvade, framför allt Daniel Alexander som under loppet av en minut kastade bort tre bollar i händerna på motståndarna.

Luleå tog time out och nyförvärvet fick revansch då han direkt gick ut och sänkte en trepoängare, 69–63.

– Vi mötte ett starkt Umeå som aldrig gav upp, säger Tim Kearney.

Umeå kom tillbaka igen och den här gången tog man ledningen. Den blev dock kortvarig då Corban Collins och Tim Kearney visade vägen för Luleå med tunga poäng i slutet.

Kearney stod för 15 poäng, varav fyra treor, och var en stor anledning till att Luleå vann.

– Jag fick många fina skott när vi var aggressiva och attackerade. Corban är jättesnabb och då får man öppna skott, det är skönt, säger Kearney och forstätter:

– Det är ett steg framåt för oss. Vi hade två tuffa matcher innan det här så det känns skönt att vinna. Det var många som gjorde sitt jobb i dag. Vi saknar två viktiga spelare men andra tog chansen.

Däremot finns det många detaljer att slipa på i försvaret, menar han.

– Ja, vi släpper in för mycket poäng igen. Vi har en resa att göra den här säsongen.

Tycker du att ni har kommit ihop som lag ännu?

– Vi håller på att komma ihop som lag, det kommer vara en resa under hela säsongen. Det är ett härligt gäng och det bli bättre och bättre.

I början av den andra halvleken blev Brice Massamba skadad när kolliderade med Umeås Chris Singhateh. Han fick hjälp av planen och kunde inte spela vidare.

– Mitt vänstra knä fick en smäll, och svullnade upp. Men det var inget fult, utan en ren olyckshändelse. Premiären ska nog inte vara i fara, säger Brice Massamba.

I premiären nästa fredag väntar nykomlingen Wetterbygden på hemmaplan.