Med två omgångar kvar av division 2 har Bodens BK ett bra slagläge som tvåa i tabellen.

Gällivare/Malmberget på hemmaplan och Piteå på bortaplan är återstående matcher för BBK.

– Det har hänt mycket sista veckorna, men vi är inte superöverraskade att det ser ut som det gör, säger Bodentränaren Tomas Eriksson.

Artikelbild

| Tomas Eriksson

Hans gäng har länge smugit med i tabellen utan att vara med i seriesegrarsnacket. Framförallt på grund av att laget kryssat överlägset mest i serien (tio matcher).

– Ett tag hade vi oförtjänt lite poäng, så det känns väldigt skönt att det har jämnat ut sig lite under säsongen. Sista veckorna har inte varit "supermega-bra", men vi har ändå lyckats vända underlägen och vinna svåra bortamatcher, säger Eriksson.

Inför matchen mot Gällivare/Malmberget på fredag saknas två viktiga kuggar. Dels backen Erik Stenberg som drog baksidan i lördags mot Täfteå, men även mittfältaren Willie Clemons som är på landslagsläger med Bermuda.

– Det är nackdelen med att ha för bra spelare från sådana länder. Vi hade ju koll på det att det kunde bli så, sen är det ju olyckligt att det blir under säsong. Vi har haft diskussioner med Willie om han ska åka eller inte och självklart tycker vi att han ska representera sitt land. Inget snack om det.

Clemons blev tidigare i veckan nominerad till årets mittfältare i division 2 norra Norrland. Även lagkamraterna Jakob Johansson-Inga, på backplats, och Jack Green, bland forwards, är nominerade.

– Jättekul att ha tre nominerade. Hade jag själv fått välja tycker jag också att Jens (Resin) och kanske Stenberg kunde varit med på listan. Vi har väldigt många bra spelare som har gjort det väldigt bra. Det finns säkert ytterligare någon som kunde vara med också. Det är ett bra betyg.

Hade ni haft med någon om kategorin årets tränare fanns?

– Det får du fråga någon annan om. Men det är klart att det har gått bra i år, inget snack om den saken. I slutändan har vi haft en väldigt bra trupp som gjort bra resultat och en helhet som fungerat bra i Boden i år. Det är en förening som mår bra, säger Tomas Eriksson.

Hur ser din kontraktssituation ut?

– Jag har ett år kvar så jag siktar på att kämpa vidare.

Frågan är bara vilken division det blir?

– Ja och det är klart att man drömmer. Vi har drömt hela säsongen om att vara med och kriga i slutet, så självklart vore det något extra att ta klivet upp.

Ettan i serien tar klivet upp i division 1, medan tvåan får kvala. Hudiksvall toppar tabellen men har visat svag form på sistone. Under BBK finns också jagande Ytterhogdal – samt Piteå och IFK Luleå som har en viss chans fortfarande att blanda sig i toppstriden.

Eriksson tror att det krävs två segrar för att bli etta eller tvåa. Först ut är alltså Gällivare/Malmberget på fredag. En motståndare man besegrade med 6–2 på våren.

– På pappret en match vi ska vinna, så är det ju. Vi har gjort bra prestationer hela vägen under säsongen och har bara en förlust på 24 matcher. Vi är också grymt starka hemma där vi inte har förlorat på hela säsongen, säger Bodentränaren som ändå höjer ett varningens finger för redan nedflyttade GMFF.

– De har gjort ganska bra resultat sista veckorna så det blir ingen enkel resa. De kan spela avslappnat och bara ha roligt, medan vi har mycket press på oss och måste vinna. Vi tar den här matchen på största allvar och har pratat mycket om att vi måste respektera alla motståndare.

Matchen kommer att sändas på kuriren.nu och nsd.se och är gratis för prenumeranter.