Lugnande besked kring BC Luleås stjärnor

BC Luleås nyckelspelare Quinton Upshur och Denzel Andersson skadade sig i cupmatchen mot Akropolis. Men nu ger lagets sjukgymnast lugnande besked inför träningsmatchen mot Umeå.

BC Luleås stjärnvärvning Quinton Upshur har störts av en ryggskada de sista dagarna men förväntas vara redo för spel i träningsmatchen mot Umeå BSKT.

BC Luleås stjärnvärvning Quinton Upshur har störts av en ryggskada de sista dagarna men förväntas vara redo för spel i träningsmatchen mot Umeå BSKT.

Foto: Kent Vikström

Basket2019-09-16 19:18

BC Luleå krossade Akropolis i svenska cupen med hela 140-41. Däremot åkte både Denzel Andersson och Quinton Upshur på varsin skada i samband med matchen. 

Båda två förväntas dock spela den kommande träningsmatchen mot Umeå BSKT.

– Denzel landade och slog i ena armbågen under matchen. Han fick ont när han fick själva smällen men när jag pratade med honom idag (läs måndag) så var det inga som helst problem. Jag är inte ens orolig över honom, säger BC Luleå sjukgymnast Rickard Carnerud.

Upshur hade känningar i ryggen innan uppkast. 

 – Efter att de hade varit och snackat i omklädningsrummet och skulle värma upp så kände han att det började göra ont i ryggen. Inget trauma men han kände sig stel och det gjorde ont när han gjorde hastiga rörelser. 

– Men när jag pratade med honom dagen efter så kände han av det men det var bättre än det var under matchen. Han har fått behandling nu och jag har sagt att det inte finns någon fara med att träna.

Pelle Larsson fick en smäll under U18-EM i somras och har fått vila några veckor. 

– Bedömningen där var en spricka i revbenen och vi har försökt hålla honom borta från kontakt. Han beräknas vara tillbaka i full träning inom de närmsta dagarna.

Brice Massamba är på väg tillbaka efter sin axelskada. 

– Tanken är att han ska träna på tisdagen och se hur det känns. Det blir lite av ett test för hur den fungerar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!