Under tisdagen avslöjade Luleå Hockey nyheter i en webbtv-sändning. De gick ut med att forwarden Robin Kovacs, 21, har förlängt kontraktet till 2019/2020.

Kovacs hade egentligen kontrakt över nästa säsong, men redan nu har det avtalet alltså förlängts.

– Valet att flytta till Luleå är jag supernöjd med. Det var en tuff sommar där jag behövde få fokusera på hockeyn till hundra procent och det lyckades jag med i Luleå, sa Kovacs till klubbens hemsida.

Luleå Hockeys general manager Stefan "Skuggan" Nilsson är glad över kontraktsförlängningen.

– Vi har känt att Kovacs gjort ett jättebra jobb under vintern och kommit in i både spelet och laget på ett bra sätt. Han presterade på en hög nivå. För oss var det inga konstigheter. Ganska snabbt gick vi in i samtal om att förlänga avtalet. Kovacs själv var jätteintresserad av det i och med att han trivs här. Det har gått ganska snabbt, säger Nilsson.

"Skuggan" fortsätter:

– I det här fallet ser vi hemskt gärna att Kovacs är kvar hos oss i många år. Det här känns helt rätt. Vi försöker också jobba med kontinuitet, säger general managern och nämner sedan att bröderna Einar och Petter Emanuelsson, kaptenen Niklas Olausson och nyförvärvet Erik Gustafsson samtliga skrivit på flerårsavtal.

Kovacs hade kontrakt över nästa år, men förlänger ändå. Nu undrar man ju om ni vill förlänga även med succéforwarden Emil Larsson, som också har kontrakt över en säsong till?

– Vi vill givetvis ha kvar Emil också. Vi kommer att ta upp en sådan diskussion inom kort. Sen får vi se hur Emil själv känner för framtiden. Vi vet att han uttryckt att han trivs väldigt bra här. Jag hoppas att vi ska kunna göra något liknande med Emil också. Det är vår ambition. Sen får vi se om och när det blir.

Men ni kommer inleda en sån diskussion inom kort?

– Ja, absolut. Vi har en kontinuerlig dialog med både spelarna och agenterna. Det kommer ske.