Mardrömsdebut i Spanien för Lundmark

Det blev en tuff premiär och förlust med tennissiffror, 0–6, för Piteåtjejen Tea Lundmark och hennes lag Mallorca i den spanska andraligan Primera i fotboll.

Tea Lundmark hade en tung debut i den spanska andraligan.

Tea Lundmark hade en tung debut i den spanska andraligan.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Fotboll2019-09-16 21:41

Barcelonagänget CF Palleja var det bättre laget, men förutsättningarna för det norsk/spanska laget Mallorca Toppfotboll, kunde ha varit bättre.

– Vi är ett helt nytt lag med bara en veckas träning tillsammans, så nog har vi en del kvar att jobba på. Dessutom blev vårt flyg försenat och landade inte i Barcelona förrän 35 minuter före matchstart. Inte helt optimalt, om man säger så, berättar Tea Lundmark.

Första halvlek helt blev jämn innan ett friläge och tre rökare i krysset förstörde Teas premiär.

– Helt otrolig, bland de värsta jag varit med om, snacka om utdelning. Spanjorskorna lunkar sävligt upp från egen planhalva, rena gåfotbollen, innan de exploderar med fin teknik och snygga avslut. Vi har en del att fundera på rent taktiskt hur vi skall bemöta dem.

– Sedan måste man även ta domarna i beaktande. Jag hatar filmningar men här verkar det ingå i spelet. Försöker att inte klaga på domarna men det var nog tur att jag inte kunde spanska när han blåste straff för Palleja i andra halvlek…

Det lär alltså bli ett lärorikt år för Tea Lundmark på Mallorca. Piteåtjejen fick de sex baklängesmålen till trots beröm efter matchen. Serien spelas fram till i maj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!