En storseger på hemmaplan i den första SM–semifinal.

En svidande förlust på bortaplan i den andra.

Nu ska BC Luleå möta antagonisten och rivalen Södertälje igen, på hemmaplan.

– Vi vill ta revansch på oss själva efter förra matchen. Vi behöver göra det bättre defensivt. Det var okej i den första quartern, vi inledde helt okej. Men defensiven var inte bra, säger BC Luleå-coachen Peter Öqvist.

Han fortsätter:

– Det är i mångt och mycket defensiven vi behöver få ordning på. Det är inte så mycket enskilda spel som Södertälje gör, utan många gånger är det försvarsgrunderna som behöver bli bättre.

Vad mer konkret?

– Vi kommer försöka täppa till försvaret på position ett och tre bättre än vad vi gjorde förra matchen. Det behöver man göra utan att tappa på de vassaste positionerna poängmässigt, som jag tycker är position två och fyra.

Framåt då?

– Om vi lyckas få defensiva stopp och returer blir det mycket enklare. Men vi måste få upp ett högre tryck på deras försvar i anfall. Men vi ska klara av att göra ett bättre jobb med ett offensivt tempo, även om de gör mål på oss. Vi måste få upp en offensiv aggressivitet. De grejerna gick vi igenom på träningen i dag.

Öqvist hoppas på mycket publik i den tredje SM-semifinalen.

– Det är faktiskt jätteviktigt. Om man tittar på våra resultat på hemmaplan generellt så är de bra, men de är framförallt bra i när det är fullt på läktaren och det är bra drag. Grabbarna känner ett enormt stöd från läktaren. I den här serien så är hemmaplanen och publiken en oerhört viktig faktor för att vi ska komma upp i den aggressivitet och intensitet som krävs.

– Det är utan tvekan oerhört viktigt att vi kan göra det tillsammans med publiken, att vi får upp den härliga stämningen i Lea som vi kan få.