Veteranen June Pedersen fick skjuta en handfull straffar på försäsongen. Resultatet? Mål. Varje gång.

När Piteå IF mötte IFK Kalmar, på hemmaplan, i den allsvenska straffen fick Pedersen lägga upp bollen på straffpunkten igen. Detta sedan Andrea Norheim blivit nerdragen i den 52:a minuten.

Pedersen sköt – och gjorde mål.

Artikelbild

| Piteå IF och June Pedersen tog en viktig hemmaseger mot IFK Kalmar i den allsvenska premiären.

Att hon fortfarande är hundraprocentig från straffpunkten den här säsongen gjorde att Piteå kunde vinna den allsvenska premiären med 2–1.

– Viktigt. Jäkligt viktigt. Det var inte alltid snyggt, men i slutändan kommer varje poäng att vara viktig. Serien kommer att vara jämn, så det var väldigt viktigt att vi fick med oss den här starten, säger Pedersen innan hon kommer in på sitt avgörande 2–1-mål.

– Deras målvakt (Tove Enblom) har spelat i Umeå. Jag har slagit några straffar på henne. Och alla straffar i år har jag lagt på ett speciellt sätt (till höger), så nu tänkte jag bara lägga den hårt åt andra hållet.

Vad tänkte du när bollen gick in?

Artikelbild

| Madelen Janogy.

– Det var jäkligt skönt. Viktigt. Det var skönt att se den gå in, nu har jag satt alla straffar i år.

Piteå IF:s Madelen Janogy var inblandad när hemmalaget kvitterade till 1–1 genom Andrea Norheim.

Artikelbild

Efter 2–1-segern var Janogy rejält nöjd.

– Jätteskönt. Så jädra viktigt. Första matcherna är alltid svåra, med mycket nerver och sådär. Jätteskönt att få en vinst direkt i första matchen, säger Janogy.

Hon lindade sitt ena knäet direkt efter matchen.

– Jag opererade menisken för en och en halv månad sedan. Det svullnade upp lite nu. Men det är ingen fara, det är bara en säkerhetsåtgärd.