Det började bra för svenskorna i slovenska Pokljuka under torsdagens skidskytte. Hanna Öberg hade guldläge efter ett fläckfritt skytte på första stående och liggande. Men i tredje skyttet kom bakslaget då Öberg fick med sig en bom och tappade ledningen. Inför sista skyttet hade Öberg åkt upp sig igen men återigen missade hon ett skott och gick i mål på en tredjeplacering. En placering som hon ganska omgående blev av med och efter loppet fick hon nöja sig med en åttondeplacering trots en stark åkning.

För Anna Magnusson inleddes loppet också bra med ett klockrent skytte i första, men redan i andra skyttet kom en bom. Även i tredje skyttet blev det bara fyra fullträffar och kraften i åkningen fanns inte riktigt där. Därmed var Magnusson också borta från toppstriden och slutade till sist på en 52:a plats.

Ingen svenska gick rent i skyttet och Hanna Öberg kunde trots sina två bom gå i mål som bästa åkaren. Emma Nilsson och Linn Persson stannade båda på en bom vardera och slutade båda på topp-20 placeringar. Mona Brorson hade en bom i varje skytte och hamnade därefter på en 50:e plats i målet.

Även förhandsfavoriten Kaisa Mäkäräinen fick ingen bra dag på vallen då hon brände alla vinstchanser redan i första skyttet med fyra bom. Vinnare och dagens överraskning blev istället ukrainskan Yulia Dzhima som gick rent i skyttet och som därmed tog karriärens första världscupsseger.