I söndags säkrade Boden Hockey en plats i allettan efter 1–1 mot Östersund.

Nu vill klubben värva en spelare inför fortsättning och tar hjälp av supportrarna. Insamlingen heter supporterspelaren och under tisdagskvällen var insamlingen uppe på 24 074 kronor.

– Det är fantastiskt, säger sportchefen Rolf Nilsson och fortsätter:

– Det är ett försök att få in pengar och engagera supportar. Jag har sett att ganska många lag gör så här. Vi ska försöka förstärka.

Hockeyexperten Niklas Wikegård är en av personerna som har skänkt pengar till klubben. 54-åringen, som tränade Boden i tre säsonger från 1992–1995, har bidragit med 304 kronor.

– Du ser, det är skojigt, säger Nilsson som har koll på marknaden för att kunna slå till:

– Vi tittar relativt brett. Det är en spelare som ska passa till pengarna vi får in och fungera i laget. Vi har byggt ett lag som är väldigt lokalt så det är klart att finns det lokala spelare så är det såklart intressant.

På önskelistan finns en försvarare.

– Som det ser ut nu är vi tunnare på backsidan så just nu tittar vi mer på en defensiv back.

Hur mycket pengar behövs för att ni ska kunna värva?

– Det är svårt att säga i dagsläget. Om vi inte får ihop tillräckligt fortsätter insamlingen till kommande säsong, men vi hoppas det går redan nu.

Under onsdagen skrev André Lalander, 28, på för Boden Hockey resten av säsongen. Forwarden spelade med Boden i fjol men valde att lämna för spel med Stil i division 2 på grund av tidsbrist.

– Det är kul att han är tillbaka. Det är en tung forward som gör ett bra jobb. Jag hade honom i Piteå för två år sedan och det är en spelartyp som behövs i alla lag, säger Nilsson.