Måndag eftermiddag. Boden Handboll har samlat i stort sett hela spelartruppen – för att börja resan mot nästa säsong. På plats finns profilen Annica Ölén. Trots att hon inte vet om hon ska fortsätta spela eller ställa handbollsskorna på den där berömda hyllan.

Efter måndagens träning gick Sporten fram till mittsexan, som var lagkapten i Boden förra säsongen, och frågade hur det kommer sig att hon var med på träningen.

– Jag är fortfarande i tankarna på om jag ska lägga av eller fortsätta. Det här var ett sätt för mig att prova på hur det känns, om jag kan hitta motivationen för att göra det här ett år till eller inte. Jag får se hur det känns med de nya tjejerna och den nya tränaren, säger Ölén.

Artikelbild

| Annica Ölén hade bestämt sig för att sluta. Men efter några roliga fysträningar är hon nu återigen med och tränar handboll.

Har du landat i något än?

– Just nu känns det som en ganska lång berg- och dalbana i mitt huvud. Det känns som att det går upp och ner. Det jag vet är att det är jätteroligt att träna. De här fysträningarna har varit så otroligt givande. Man känner att man verkligen utvecklas.

Annica Ölén avslöjar nu att hon hade bestämt sig för att lägga av. Men då fick hon ett samtal av Bodens assisterande tränare Kenneth Harlin.

– När jag senast vill ha tagit ett beslut? Helst igår. Helst för en månad sedan. Jag hade bestämt mig egentligen, men så hade vi en överenskommelse att jag skulle komma och prova och träna. "Kekke" gjorde ett smart drag som bjöd in mig på fysträningen. Helt plötsligt var jag fast igen, kändes det som, säger Ölén och fortsätter:

– Jag hade bestämt mig för att sluta, men en vecka senare blev jag inbjuden att träna igen. Jag tänkte: "Vad fan, vi kör". Jag åkte och provtränade och det var jättekul. Då kanske man inte kan säga att beslutet hade landat riktigt.