Jämtland Basket är inte den enda klubben som har hört av sig till honom sedan öppnade för att lämna BC Luleå.

– Jag tror mycket på honom. Han är en av spelarna jag vill bygga laget runt. Han är redan nu en bra spelare. Det visade han om inget annat i finalserien mot oss. Men han har potential att bli ännu bättre. Och jag tror att han skulle kunna ta nästa kliv hos oss, sa Norrköping Dolphins tränare Adnan Chuk i förra veckan.

Men när tränaren och sportchefen Torbjörn Gehrke kontaktade honom var valet enkelt.

– Det har gått väldigt snabbt, men han sa så bra saker att jag inte behövde särskilt lång betänktetid. Det ska bli väldigt kul att spela för honom, säger Adam Rönnqvist.

Han tycker klubben har något spännande på gång.

– De har gjort det bättre och bättre de senaste säsongerna och var nära att ta sig till semifinal i våras. De verkar också få ihop ett bra lag till nästa säsong, säger han.

Han anlitade tidigare i år den estländska agentfirman Kokkuta managment i förhoppning om att de skulle kunna hitta en klubb utomlands åt honom.

Det har också funnits intresserade klubbar.

– Men det kändes inte tillräckligt intressant, säger han.

Fast Adam Rönnqvist har inte gett upp sin proffsdröm, utan han hoppas kunna spela till sig ett proffskontrakt i Jämtland Basket.

– Jag kommer att få spela många minuter hos dem. Förväntningarna på mig är stora, och det kommer bli en jävla press. Men det var det här jag var ute efter, och jag tycker bara det ska bli roligt. Förhoppningen är att de utländska klubbarna ska ta mig på allvar nu när jag får en större roll, säger han.

BC Luleå försökte övertala Adam Rönnqvist att stanna genom att erbjuda honom en större roll i laget.

Men han avfärdade det.

– Jag har ju haft samma roll i tre år, säger han.

Övergången till Jämtland Basket har rört upp en del känslor.

– Det är roligt att folk ville att jag skulle stanna. Men det är inga sura miner oss emellan, säger han.

Han räknar också med att någon gång i framtiden återvända till BC Luleå.

– Det kommer jag garanterat att göra, det är ju min hemstad. Och även om jag lämnat den så betyder klubben fortfarande mycket för mig. Sedan får vi se när det blir, säger Adam Rönnqvist.