De regerande svenska mästarna och serieledande BC Luleå mot den klara jumbon Nässjö verkade på förhand bara kunna sluta på ett sätt. Ändå skulle det komma att dröja till slutet innan BC Luleå kunde säkra segern.

I hemmalaget klev profiler som Quinton Upshur och Adam Rönnqvist fram och levererade poäng men även en spelare som Anton Saks utmärkte sig.

Forwarden fick över 20 minuters speltid och tackade för förtroendet genom att sätta 14 poäng.

– Ja, det blev några poäng till slut och det är alltid kul. Jag tycker vi krigar på bra och jag brukar bara försöka att spela aggressivt, bidra med energi och ta öppna skott. I dag fick jag fler skott än jag brukar få och de satt. Det var egentligen inte så annorlunda mot vad jag brukar göra och jag kör på som vanligt, säger Saks.

Annars såg det oväntat skakigt ut i hemmalaget som var i underläge med 35–36 efter halva matchen.

– De kommer hit och ska spela av säsongen och vi saknade Denzel Andersson. Vi kom ut dåligt i första halvlek utan att ha rätt energi och allt det där. Vi lyckas ändå rycka upp oss och avsluta matchen bra, säger Saks.

Vad sa ni i paus till varandra?

– Vi kände själva att försvaret inte var på topp och inte anfallsspelet heller. Vi kunde höja oss flera snäpp och det handlar mycket om att vara där mentalt.

Förra veckans vinst mot Umeå innebar att BC Luleå säkrat en plats i semifinalplats innan grundserien är avslutad. Frågan är om det påverkade lagets insats?

– Det tror jag absolut inte och vi har fokus på att vinna serien för att få hemmaplansfördel. Det är superviktigt för oss, säger Saks.

Poängbäst i hemmalaget blev Quinton Upshur med sina 20 poäng. Han utsågs även till matchens lirare efteråt.

– Vi måste spela bättre om vi ska vinna på torsdag. Även om de ligger i botten kommer de hit utan något att förlora och spelade bra. De gjorde verkligen en bra match, säger Upshur.

En av Nässjös bättre spelare var Kalixkillen Daniel Eliasson som noterades för 17 poäng. Han fick prestera inför familj och vänner.

– De var helt enkelt bättre men vi gjorde ändå en bra match. Det var kul att spela bra på hemmaplan inför familjen. Jag känner ju hela Basketluleå men mamma, pappa och brorsan var här så det var det som var roligast. BC Luleå passar oss faktiskt rätt bra och jag vet inte varför. Det är alltid roliga matcher, säger Eliasson.