Förra året arrangerades SM-tävlingarna på hemmaplan Lulsundets vatten, då slutade mästerskapet med ett medaljregn. Men den här gången får Strand klara sig utan radarpartnern Joel Elenius, som gjorde comeback till hemma-SM förra sommaren.

– Jag kommer ha med min lillebror på några distanser, men han har paddlat lite mindre på sistone. I och med att jag är själv i klubben sedan förra året, eller ensam som satsar hårt, fick jag med min lillebror. Men jag tror ändå att vi kommer kunna vara konkurrenskraftiga. Han har bra med träning i kroppen sedan tidigare, så det ska nog gå okej, konstaterar Strand.

Lillebror Erik Strand gör en liknande lösning som Elenius gjorde förra sommaren.

Artikelbild

– Han (Elenius) gjorde ungefär som min lillebror gör i år. Han ställde upp för oss i klubben. Har du tränat väldigt hårt i många år så försvinner inte tekniken och grunden. Man kan säga att det Joel gjorde i fjol gör Erik i år. Så det kommer bli några K2-distanser.

Var tycker du att du har dina främsta medaljchanser?

– Mina främsta chanser är nog på långloppet, 5000 meter. Där och på 500 meter. Det är två distanser med en mix av både explosivitet och uthållighet. Där kommer mina styrkor mest väl till pass.

Senare i sommar, 21-25 augusti, väntar också ett VM. Ett mästerskap som arrangeras i Szeged i Ungern och där kommer Strand att stå på startlinjen. Men i dagsläget vet inte Strand på vilken distans han tävlar.

– Jag hoppas på att få köra K4, 500 meter. Det känns som att jag har bra chanser där. En distans jag trivs med och brukar prestera bra på. Jag har tränat mycket inför den.