Skidtränaren kraschade för att undvika stup

Skidlandslagets tränare Stefan Thomson, kraschade otäckt med cykeln. "Jag hade tur, det kunde ha slutat mycket värre", säger han.

Stefan Thomson kraschade med cykeln under skidlandslaget höghöjdsläger i Frankrike.

Stefan Thomson kraschade med cykeln under skidlandslaget höghöjdsläger i Frankrike.

Foto: Privat

Längdskidåkning2019-09-25 10:05

Det svenska skidlandslaget var nyligen i Font Remeu i Frankrike.

– Ett höghöjdsläger som en första del i satsningen mot OS i Beijing. Vi var på lägret i tre veckor, säger Stefan Thomson från Piteå.

Han är tränare i landslaget och en av dagarna var hela gänget ute på ett cykelpass.

Då inträffade något som kunde ha slutat riktigt illa.

– Det var ett cykelpass med mountainbike. Det var ett utförsparti på några kilometer som var kul och jag tryckte på, berättar Thomson.

Han fortsätter:

– Det gick lite snabbare än jag kunde hantera och i en vänsterkurva han jag inte med och insåg snabbt att jag var tvungen att bromsa för att inte åka ned för ett stup. Då valde jag hellre att slå mig.

Hastigheten var runt 40 kilometer i timmen. Han tryckte i handbromsen och visste att cykeln skulle tvärnita med en krasch som följd.

– Jag har inte klart för mig riktigt vad som hände, men jag flög över styret och dunkade huvudet i backen. Riktigt tur att jag hade en hjälm som räddade mig från allvarliga grejer.

Thomson låg på backen när skidstjärnorna hann fram till honom efter några sekunder.

– Det är klart att det upplevs lite olustigt när någon ligger så där. Jag låg och kände att allt funkade som det ska, sedan kunde jag ta mig för egen maskin till parkeringen.

Han ådrog sig en lättare hjärnskakning och flera skrapsår i ansiktet samt en rejäl bula. 

– Det kunde ha slutat jättedåligt men gick ganska bra även om jag inte var så kosmetiskt snygg. Jag var lite risig ett par dagar, men egentligen hade jag sjukt tur. Det kunde ha slutat värre, säger landslagstränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!