Kalix Bandy hade en blytung säsong och åkte ur elitserien efter ett misslyckat kvalspel.

Nu kommer nästa smäll för klubben.

Nyckelspelaren Björn Hellman har gjort sitt i Kalix.

– Vi har kommit överens i familjen att så blir beslutet. Vi har funderat länge, men jag och Kalix har inte kommit riktigt nära varandra. Det nådde inte hela vägen. De får fortsätta sin resa utan mig, säger Hellman,

Han fortsätter:

– Det är klart att det känns nu när vi åkte ur och allting. Jag var med förra svängen när vi åkte ur och var med och tog upp dem igen. Jag vet inte om det blir något bättre nu än vad det har varit. Vi har lite olika tänk på visa punkter, jag och Kalix.

Nu ska Hellman ta ett nytt beslut. Alternativen? Att lägga av – eller flytta och satsa vidare.

– Vi har sagt i familjen att om vi bor kvar i Norrbotten så slutar jag, då blir det ingen mer bandy.

Kommer du bo kvar då? Eller flyttar du?

– Det är inte bestämt. Just nu är det enda jag bestämt att det inte blir någon fortsättning i Kalix. Nu får vi ta nästa beslut om vi ska flytta, hela familjen, eller om vi bara ska bo kvar här uppe och ta det lugnt istället.

Flera klubbar har visat intresse för målvakten som stundtals är aktuell för landslaget.

– Nog är det väl så att jag har fått erbjudanden och såna grejer. Men jag har sagt att jag vill ligga lågt. Det har varit en tung säsong. Jag har velat bli klar med Kalix först. Och det är jag nu. Nu får vi se vad som händer. Jag är inte klar för någon klubb om man säger så.

Klart är att allsvenskan inte lockar.

– Jag känner att om jag ska spela bandy så vill jag göra något för att det är roligt. Då vill jag spela för att vinna matcher. Jag har tagit mig upp på en nivå där jag nosar på landslaget. Ska jag hoppa ner i allsvenskan så kan jag lägga ner alla tankar på landslaget och såna grejer. Då är det lika bra att sluta.