– Det kommer inte som någon överraskning för mig, Petter har länge varit sugen att prova som tränare söderut, vi har varit runt för 8-10 år sedan och kollat på gårdar på västkusten. Nu har han hittat en fint ställe att träna häst på och jag kan bara önska honom all lycka framöver, men det är som sagt tråkigt att han flyttar tycker jag både som vän och travbanechef.

Bodentravet kommer inte att ge sig ut på ”jakt” efter någon ny tränare som ska fylla luckan efter Petter.

– Nej, inte direkt. Vi tittar hela tiden på vilka namn som kan vara intressanta för Bodentravet och tillföra någonting bra och dyker det upp något intressant namn är vi förstås positiva till det, säger David.

Bodentravet har genom åren varit något av en plantskola för duktiga travtränare och kuskar. Gustaf Hallén kom förvisso ursprungligen från Sundsvall, men i raden bakom finns exempelvis namn som Mats Furberg, Mats Rånlund, Krister Nilsson, Ola Hansson, Mats Åke Nilsson, Per Nordström fram till den uppställning banan mönstrar idag av ”egna” produkter. Gunnel Fredriksson, Lars Marklund, Hanna Olofsson, Roger Nilsson, Jesper R Nilsson och kanske också framöver Sandra Eriksson.

– Bodentravet har visat sig vara en bra plats att växa in i elitkostymen på. Vi är stolta över att ha fostrat så många duktiga travtränare. Det tänker vi fortsätta med, konstaterar Zimmer.

I den skaran som vuxit in i elitkostymen i Boden finns också bland andra elittränarnamn som Petri Salmela, Kjell P Dahlström och K-G Holgersson.