Efter avancemanget från division 2 har Kiruna AIF haft en tydlig strategi; börja med att säkra upp den befintliga stommen.

Nu anser sig klubben klar på den fronten och har även börjat blicka utåt. Där har man fått napp.

Tre spelare är mer eller mindre klara för klubben, som hoppas kunna presentera den första spelaren inom närmaste veckan.

– Vi har mycket intressanta namn på gång som är spännande för oss. Vi har velat ge alla spelare som var med på resan, möjligheten att vara med på nästa. Men nu vet vi också vad vi behöver komplettera med, säger sportansvarige Raimo Pesämaa.

Framförallt är det svenska spelare på ingång. Klubben behöver förstärka samtliga lagdelar och kollar framförallt på spelskickliga forwards som kan spela både boxplay och pwoerplay, samt spelskicklig back som helst ska vara högerskytt.

– Men det är inte så lätt att hitta, konstaterar Pesämaa som också poängterar att klubben har tålamod i att hitta rätt.

Sporten har tidigare skrivit att Phil Bushbacher och Timur Rasulov lämnar för spel i franska Caen.

– Båda kom med en målbild att hitta en långsiktig lösning, men vi hade olika intressen. Timur gjorde det jättebra och vi hade önskat ha kvar honom. Phil producerade poäng och det var det han kom hit för att göra. Det är bara att önska båda lycka till.

Under onsdagen öppnas anmälan till DM. Precis som i fjol blir det poolspel med det handikappsystem som använts tidigare. Det vill säga att lägre rankade lag får börja med bonusmål.

Det lag som vinner poolspelet får sedan hemmamatch i finalen mot Luleå Hockey.

I fjol arrangerade Boden och Piteå kvalspelet. Något som Kiruna har ambitionen att göra i år.

– Vi kommer anmäla intresse att få arrangera DM, absolut. Det vore fantastiskt för Kirunas verksamhet att göra det, säger Pesämaa.