På den välkända Formel 1-banan Red Bull Ring arrangerades i helgen den fjärde deltävlingen av TCR Europe 2019. Syskonen Andreas och Jessica Bäckman från Boden tävlade med sina Hyundai i30 N TCR-bilar för det italienska teamet Target Competition – där det blev allt ifrån poängplockande och snabba varvtider till otur och krascher som resultat.

Den 4 318 kilometer långa Red Bull Ring-banan i Spielberg, Österrike är försedd med mycket kuperingar, liksom såväl snabba som långsamma kurvor.

Det var syskonens första race på den välkända banan – som visade sig vara utmanande för både team och förare. Banans layout gav upphov till ett mycket jämnt startfält och därmed blev kvalet mycket utslagsgivande. Där hade syskonen otur med timingen och fick inte köra färdigt sina snabbaste varv på grund av att kvalet rödflaggades. Så efter de lovande resultaten på träningarna, lyckades de inte få till det på kvalet och fick därmed startpositioner längre bak i startfältet.

Jessica Bäckman lämnade helgen på Red Bull Ring med otur, krascher och två brutna race som resultat.

– Det var inte min helg – oturen i kvalet gjorde att racen blev ännu tuffare. Sedan resulterade incidenter med andra förare i racen till att jag blev poänglös denna helg, vilket är en stor besvikelse på en bana där jag kände att farten fanns för att plocka poäng, säger Jessica Bäckman i ett pressmeddelande.

Andreas Bäckman lyckades köra upp sig i båda racen och utökade poängskörden i förarmästerskapet, och bibehåller därmed åttondeplatsen med tre deltävlingar kvar att köra.

– Det var tuffa race – banan var relativt omkörningsvänlig och jag kunde avancera genom fältet i båda racen, men en hel del varv bakom säkerhetsbil på banan hindrade mig från att kunna köra upp mig mer. Trots detta känner jag mig nöjd med helgen då vi lyckades plocka viktiga poäng, säger Andreas Bäckman.

Härnäst väntar deltävling fem i TCR Europe 2019, 2-4 augusti i Oschersleben, Tyskland.