I vintras skrev backen Christian Jaros på ett nytt kontrakt med Luleå Hockey, som sträckte sig över säsongen 2019/20. Trots kontraktsförlängningen har det varit osäkert var landslagsbacken ska spela nästa säsong.

Anledningen: Han draftades i femte rundan av Ottawa Senators 2015 och NHL-klubben har gång på gång öst lovord över den unga backen.

Den 20 mars avslöjade Sporten att Ottawa skulle plocka över Jaros till nästa säsong.

Artikelbild

| Randy lee, shean donovan, ottawa senators

– När säsongen är klar kommer vi att ge honom ett kontrakt. Vi ska samarbeta fram det ihop med hans agent, sa Randy Lee, Ottawas assisterande general manager, då.

Nu är det kontraktet klart. Christian Jaros har skrivit på ett treårskontrakt med Ottawa.

– Han är en viktig spelare för vår organisation och vi har följt honom i flera år. Vi har jobbat med Christian på våra utvecklingscamper och nu kände vi, efter samtal med Christian och hans agent, att han ska komma över hit och anpassa sig till den nordamerikanska hockeyn, säger Randy Lee nu.

Han passar också på att hylla Jaros:

– Vi gillar hans offensiva instinkter. Han har ett bra skott i powerplay, han rör sig bra med pucken och han kombinerar det med en tuffhet. Han kan kliva fram och dela ut hårda tacklingar. Han är tuff framför eget mål med. Han är ett riktigt speciellt paket.

Hur stor potential har han, tycker du?

–Det dikterar spelarna själva hur långt de går. Men vi ser honom verkligen som en framtida NHL-spelare. Hans tävlingsinstinkt är hård. Han är väldigt disciplinerad i sina förberedelser till matcherna. Han förstår vilken typ av spelare han är.

Randy Lee nämner tre europeiska spelare i Ottawa som kommer få agera mentorer för Christian Jaros. En av dessa är den svenska världsstjärnan Erik Karlsson.

–  Karlsson och Andreas Englund och Fredrik Claesson är bra tillgångar som kommer hjälpa Christian i övergången från europeisk hockey till nordamerikansk hockey.