Veteranen berättar sanningen om profilerna

Karl Fabricius har haft många tränare under sin karriär – däribland Lars ”Osten” Bergström och Thomas ”Bulan” Berglund. Han håller de två högt. Även om den senare kan vara en ”pain in the ass”. ”Du aldrig får en lugn stund”, säger han i veckans avsnitt av podcasten Ett stenkast från Delfinen.

Karl Fabricius lovordar Lars "Osten" Bergström och Thomas "Bulan" Berglund.

Karl Fabricius lovordar Lars "Osten" Bergström och Thomas "Bulan" Berglund.

Foto: Robert Nyholm/Maria Johansson/Pär Bäckström

Ishockey2019-11-01 07:00

Under tiden på hockeygymnasiet i Luleå tränades Karl Fabricius av den tidigare Luleå Hockey-tränaren och sportchefen Lars "Osten" Bergström.

– Det hockeygymnasiet vi hade var fruktansvärt bra, på så sätt att vi tävlade otroligt mycket. ”Osten” lyckades egga oss så pass mycket att det var nästintill slagsmål varje träning, berättar han.

Nu är det Thomas "Bulan" Berglund som styr skutan i Luleå Hockey, en person som "Fabbe" har haft som både tränare och lagkamrat.

– Han är väldigt krävande. Kräver hårt arbete av allihop, gör inte skillnad på folk. Det är kanske vad jag uppskattar mest med honom. Han är konsekvent. Också att du aldrig får en lugn stund, visst man kan känna, ”fasen kan han inte sluta skrika på mig”. Samtidigt är det vad som gör honom så bra, säger han och fortsätter.

– Det är små detaljer det handlar om. Där är han expert. Han kan vara en ”pain in the ass”. Det ska han vara också. Jag håller honom väldigt högt bland de tränare jag har haft.

Karl Fabricius och Thomas Berglund spelade i Luleå Hockey tillsammans under tre säsonger, under "Bulans" sista år som aktiv.

– Han var likadan som spelare. Både han, Jonas Rönnqvist, och även ”Skuggan”, var väldigt involverade i hur vi skulle spela, och drog upp riktlinjer. Jag spelade väldigt mycket boxplay med ”Bulan”. Vi körde ju hans boxplay. Det var inte det tränarna sa. Vi skulle köra på vårt sätt, säger han och tillägger.

– Det är precis samma grejor vi gör nu, som han pratade om då. Man får säga att han var före sin tid. 

Hade han accepterat om du hade gjort så i dag?

– Det hade han inte gjort (skratt).

Han berättar också om besvikelsen han kände då han fick sparken av Frölunda, samt förvåningen då Luleå Hockeys förre sportchef Lars ”Osten” Bergström ville ha tillbaka honom, och hur nära det var att han hamnade i Philadelphia Flyers.

För första gången kommenterar han också sitt smeknamn, ”snygg-Fabbe”, och den där golfbilden som blev viral i sociala medier.

Och mycket, mycket mer.

Avsnittet med Karl Fabricius kommer att publiceras under lördagsmorgonen, och går att hitta på vår sajt, samt podcastplattformar som Acast, Spotify, Itunes och Podbean.

Karl Fabricius lovordar Lars "Osten" Bergström och Thomas "Bulan" Berglund.
Karl Fabricius lovordar Lars "Osten" Bergström och Thomas "Bulan" Berglund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!